Subscribe:

20 Nisan 2013 Cumartesi

Düşük bel pantolon nereden gelmiştir? (Tarihçesi)

Düşük bel pantolonların tarihçesi Amerika hapishanelerine dayanıyor. Kemerle kendilerini asarak intihar edenlerin sayı çoğalınca mahpuslar arasında kemer kullanımı yasaklanmıştı. Fakat iç çamaşırının gözükmesiyle sonuçlanan düşük bel vakaları daha sonra cinsel istismar ve zorlamalarla birlikte seyretmeye başlıyor. Yaygınlaşan bu durum, daha sonra hapishanelerde bu tür ilişkilerde hevesli ve hazır olanların arasında niyetini ve hazır olduğunu belli etmek için, yumuşak söylemek gerekirse, bir sinyal olarak kullanılmıştır. Yani ne kadar çok düşük bel / bir o kadar çok hevesli ve hazır anlamına geliyordu. Fakat günümüzde her alanda olduğu gibi moda alanında da çoğu gençlerin bu durumdan haberi yoktur. Sadece modayı ve trendi takip ediyorlar. Taktir kendilerine kalmış...


15 Nisan 2013 Pazartesi

Bir Iorfa vardı benden öte benden ziyade...

Sabah sabah nedense aklıma geldi...Bir Dominic Iorfa vardı. Hani bu gözler Hagi'yi, Kewell'ı, Prekazi'yi canlı kanlı seyretti diye hep övünüp duruyoruz da Iorfa'yı unutmak mümkün mü? Çok oynamadı ama o sahadayken de biz tribündeydik. Komik adamdı.
Eğer...
attığı topları aut çizgisini 5 metre geçmeden yakalaması gerektiğini bilseydi,
es kaza auta gitmeden yakaladığı topları üzerinde Sarı-Kırmızı olan forvetlere ortalayacağını bilseydi,
şutların 3 direk arasına gitmesi gerektiğini bilseydi,
ofsayt kuralı olduğunu bilseydi
valla iyi topçu olurdu.

Doktorlar beni uyutun!

Eric Abidal : Kısa bir süre içerisinde 4 veya 5 operasyon geçirdim. Ve 19 kilo verdim. Hastalığım boyunca hiçbir zaman ölümü düşünmedim ama bir Pazar gününü hiç unutamıyorum. Acıya dayanamıyordum ve doktorlarımdan beni uyutmalarını istedim.
# Allah sifa versin Eric Abidal !